Red Velvet Cupcakes
Makes about 10-12 servings
Ingredients:
- Cake Batter
- 2 2/3 cups (310g) cake flour
- 2 tbsp (16g) unsweetened cocoa powder
- 1 tsp (5g) baking soda
- 1 tsp (5g) salt
- 1/2 cup (113g) unsalted butter, room temperature
- 1 1/2 cup (300g) sugar
- 2 eggs
- 1 cup (220g) vegetable oil
- 1 tsp (5ml) white vinegar
- 2 tsp (10g) vanilla extract
- 1 cup (240g) buttermilk, room temperature
- 1- 2 oz (30g) red food coloring gel
- Cream Cheese Frosting:
- 17 oz (500g) cream cheese, room temperature
- 1 1/3 cup (300g) heavy whipping cream, chilled
- 1 tsp (5g) vanilla extract
- 1 1/4 cup (156g) powdered sugar
Directions
- Preheat oven to 350F (180C). Grease with butter and dust with flour the Cupcake pans
- In a large bowl sift together the flour, cocoa powder, baking soda and salt and whisk to combine.
- In another bowl mix butter with sugar until combined. Incorporate eggs one at a time. Mix in oil, vinegar,vanilla extract and buttermilk. Incorporate flour mixture until well combined.
- Gradually add red food coloring until the desired color is reached.
- Pour the batter evenly into the prepared Cupcake pan.
- Bake for about 30 minutes until a toothpick inserted into the center comes out clean.
- Let pans cool on a cooling rack for 10 minutes.
- Remove the Cupcakes from the Pan and let it cool
- Prepare the frosting. In a bowl sift the powdered sugar. Beat the cream cheese with powdered sugar and vanilla extract until smooth.
- In another bowl whip the cream until stiff peaks form. Gradually fold into the cream cheese mixture until well combined.
- Place the Cupcakes on your serving plate.
- Frost the Cupcakes
- Decorate the cake with Sprinkles
The Cupcake is ready to serve, Enjoy !
10-12 Cupcakes
Zutaten:
- Teig
- 2 2/3 cups (310g) Mehl
- 2 tbsp (16g) Kakao Pulver
- 1 tsp (5g) Backpulver
- 1 tsp (5g) salz
- 1/2 cup (113g) Butter, Zimmer temperatur
- 1 1/2 cup (300g) Zucker
- 2 Eier
- 1 cup (220g) Öl
- 1 tsp (5ml) weißer Essig
- 2 tsp (10g) Vanille extrakt
- 1 cup (240g) Buttermilch, Zimmer temperatur
- 1- 2 oz (30g) Rote Lebensmittelfarbe
- Cream Cheese Frosting:
- 17 oz (500g) Philadelphia Streichkäse (Doppelrahmstufe), Zimmer temperatur
- 1 1/3 cup (300g) Schlagobers, kalt
- 1 tsp (5g) Vanille extrakt
- 1 1/4 cup (156g) Staubzucker
Zubereitung:
- Ofen auf 180C vorheizen . Cupcakes förmchen mit Papierförmchen auslegen.
- In eine Große Schüssel Mehl, Kakao Pulver, Backpulver und Salz zusammen rühren.
- In eine Zweite Schüssel Butter und Zucker Schaumig mixen. Eier, Öl, Essig, Vanille Extrakt und Buttermilch dazu geben und mixen bis es eine Masse er gibt.
- Rote Lebensmittelfarbe dazu geben bis der Teig die Gewünschte Farbe hat.
- Als nächstes, befüllt man die Cupcakes Förmchen die man davor mit Papier auslegt hat.
- Bei 180C 30 minuten lang Backen ( Zahnstocher probe)
- 10 minuten abkühlen lassen .
- Danach aus der Cupcakesform/Blech raus nehmen und auskühlen lassen.
- Frosting/ Creme:
- In eine Schüssel Staubzucker durchsieben und mit Vanille Extrak und Frischkäse ( Philadelphia Doppelramstufe) mixen.
- In eine Zweite Schüssel die Sahne steif schlagen und Vorsichtig unterheben. Bis es eine einheitliche Masse ergibt. ( Am besten über Nacht im Kühlschrank lagern und am Nächsten Tag verwenden )
- Mit einer Spritztüte das Frosting auf die Cupckaes verteilen.
- Mit Bunten Sträuseln, gehackten Pistazien oder Früchten dekorieren
- Für 1-2 Stunden im Kühlschrank kühlen und Genießen.
Lasst euch die Cupcakes schmecken!
[:]